U novu školsku godinu bez više decenijskih kuršumlijskih srednjih škola


Nakon više decenijskog postojanja kuršumlijskih srednjih škola, gimnazije i ekonomske škole, od sutra 3.septembra đaci i profesori neće više biti u njima.

Naime odlukom Vlade republike Srbije  i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja ugašene su kuršumlijske srednje škole i formirane nove kuršumlijsko podujevske srednje škole, gimnazija i ekonomsko tehnička škola. Ministar prosvete to pravda nekakvom racionalizacijom, a građane i lokalnu samoupravu niko nije ni konsultovao.

Kako je to moguće da se samo 15. dana pre početka školske godine donosi ova odluka i da se spajaju škole iz različitih opština i različitih školskih uprava,  sa prostora centralne Srbije i Kosova i Metohije, pa je s pravom zavladala zabrinutost i nezadovoljstvo u gradu na ušću tri reke.

Da li će profesori, učenici i građani istrajati u svojim zahtevima? Koje su onomad preko lokalne samouprave u Kuršumliji, na protestu u centru grada uputili državnim organima, ostaje da se vidi u narednom period ili će po starom dobrom običaju biti: “Tresla se gora rodio se miš.” Da li će đaci ići u škole sa više decenijskom tradicijom ili u neke nove hibridne nastale odlukom viših organa? Ostaje nam da vidimo u narednim danima.

U svakom slučaju sutra počinje nova školska godina, neka bude srećna i uspešna svim profesorima i 
đacima!

Pročitati još:





Коментари

Популарни постови са овог блога

Комадант Гвозденог пука инспирација за настанак чувене корачнице "Марш на Дрину"

106 година од страдања Војводе Војиновића

Последње обраћање Краља Александра Карађорђевића народу десио се у Прокупљу