Godinu dana od obećanja biser Kuršumlije i dalje propada-Kuršumlijska banja


Prošlo je godinu dana od kako je tadašnji premijer a današnji predsednik, boravio na jugu Srbije i tom prilikom posetio opštinu Kuršumliju i obišao Kuršumlijsku i Prolom banju.

Obilazivši Kuršumlijska banju u pratnji predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića i direktora AD „Planinka“ Radovana Raičevića, kao i svojih saradnika i članova Vlade Republike Srbije: ministra privrede Gorana Kneževića, ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i drugih, da se ne naljute oni koje slučajno ne spomenem ili zaboravim,  Premijer (Predsednik) je obećao da će pomoći kako bi Kuršumlijska banja proradila i zasija punim sjajem kao nekada u srećna vremena. 

Tom prilikom između ostalog Premijer (Predsednik) je rekao: da će u četvrtak  Vlada da  preuzme zgradu „Žubora„ od PIO fonda, a onda će predstavnici Vlade da razgovaraju kao bi je uspešno privatizovali na način na koji je to urađeno u Prolom banji...da se zaposli još 100 ljudi, a 100 ljudi može da živi i da se vrati život u Kuršumlijskoj banji. Tako je rečeno 17. oktobra 2016 
snimak posete na linku: 

I ako je država najveći krivac što rehabilitacioni centar “Žubor”, od kojeg zavisi razvoj i rad  Kuršumlijske banje i dalje ne radi, ona ništa ne preduzima kako bi se krenulo sa mrtve tačke kako bi se vratio život Kuršumlijskoj banji.
Prošlo je godinu dana i ostaše pusta obećanja da će banjski biser ponovo zasijati i dočekati prve goste. Ne tako davno 2004 godine u hotelu „Žubor“  registrovano  103.651 noćenja, pa se sa pravom građani Kuršumlije pitaju šta se dešava? Da li je država zaboravila na njih?

Коментари

  1. E moj Nikola, za put od Banje do Merdara uz granicu država dala pare a neki potrosili, prčkali nesto i od puta nista..12milionai620hiljadadinara..

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala! Uskoro će biti objavljeno.

Популарни постови са овог блога

Последње обраћање Краља Александра Карађорђевића народу десио се у Прокупљу

Историчар др Чедомир Антић о промени имена Куршумлије

ПОБЕДА! Куршумлијским средњим школама се враћају именa