Godinu dana od obećanja biser Kuršumlije i dalje propada-Kuršumlijska banja


Prošlo je godinu dana od kako je tadašnji premijer a današnji predsednik, boravio na jugu Srbije i tom prilikom posetio opštinu Kuršumliju i obišao Kuršumlijsku i Prolom banju.

Obilazivši Kuršumlijska banju u pratnji predsednika opštine Kuršumlija Radoljuba Vidića i direktora AD „Planinka“ Radovana Raičevića, kao i svojih saradnika i članova Vlade Republike Srbije: ministra privrede Gorana Kneževića, ministra trgovine i turizma Rasima Ljajića, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i drugih, da se ne naljute oni koje slučajno ne spomenem ili zaboravim,  Premijer (Predsednik) je obećao da će pomoći kako bi Kuršumlijska banja proradila i zasija punim sjajem kao nekada u srećna vremena. 

Tom prilikom između ostalog Premijer (Predsednik) je rekao: da će u četvrtak  Vlada da  preuzme zgradu „Žubora„ od PIO fonda, a onda će predstavnici Vlade da razgovaraju kao bi je uspešno privatizovali na način na koji je to urađeno u Prolom banji...da se zaposli još 100 ljudi, a 100 ljudi može da živi i da se vrati život u Kuršumlijskoj banji. Tako je rečeno 17. oktobra 2016 
snimak posete na linku: 

I ako je država najveći krivac što rehabilitacioni centar “Žubor”, od kojeg zavisi razvoj i rad  Kuršumlijske banje i dalje ne radi, ona ništa ne preduzima kako bi se krenulo sa mrtve tačke kako bi se vratio život Kuršumlijskoj banji.
Prošlo je godinu dana i ostaše pusta obećanja da će banjski biser ponovo zasijati i dočekati prve goste. Ne tako davno 2004 godine u hotelu „Žubor“  registrovano  103.651 noćenja, pa se sa pravom građani Kuršumlije pitaju šta se dešava? Da li je država zaboravila na njih?

Коментари

  1. E moj Nikola, za put od Banje do Merdara uz granicu država dala pare a neki potrosili, prčkali nesto i od puta nista..12milionai620hiljadadinara..

    ОдговориИзбриши

Постави коментар

Hvala! Uskoro će biti objavljeno.

Популарни постови са овог блога

Комадант Гвозденог пука инспирација за настанак чувене корачнице "Марш на Дрину"

106 година од страдања Војводе Војиновића

Последње обраћање Краља Александра Карађорђевића народу десио се у Прокупљу